Informacja o planowanych polowaniach zbiorowych w sezonie łowieckim 2025/26 na terenie obwodu łowieckiego nr 22 Zalesie  przedstawiona przez Zarząd Wojskowego Koła Łowieckiego Nr 294 Hubertus w Bydgoszczy.

Załączniki:
Download this file (Informacja o terminie polowania.pdf)Informacja o terminie polowania.pdf[ ]489 kB

W sobotę, 28 września 2025 roku, grupa 40 seniorów z terenu gminy Cekcyn wraz z 3-osobowym składem Grupy Nieformalnej uczestniczyła w wyjeździe do Myślęcinka. Celem było wspólne aktywne spędzanie czasu, integracja i możliwość obcowania z przyrodą oraz ciekawymi atrakcjami.

Informujemy, że spotkanie informacyjne nt Programu "Czyste Powietrze", zaplanowane na   29 września 2025 r., na  godz. 15:00 w Urzędzie Gminy w Cekcynie, Szkolna 2 (II piętro, sala nr 25) nie odbędzie się , ze względu na nieobecność pracownika punktu konsultacyjno - informacyjnego programu "Czyste Powietrze". Nowa data spotkania zostanie podana  później. Za utrudnienia przepraszamy. 

29 września 2025 roku w sali Gminnego Ośrodka Kultury w Cekcynie słuchacze Uniwersytetu III wieku Wyższej Szkoły Gospodarki, filia w Cekcynie, powrócili po wakacyjnej przerwie, aby rozpocząć nowy rok akademicki 2025/2026.

Rozpoczęcie dziesiątego roku działalności UTW uroczyście zainaugurowali Wójt Gminy Cekcyn Jacek Brygman, oraz Paweł Marchel reprezentujący Uczelnię. Po odśpiewaniu tradycyjnego „Gaudeamus” odbył się wykład inauguracyjny pt. „Mózg na zakupach”.

26 września 2025 r. w Centrum Usług Społecznych w Cekcynie odbyły się warsztaty zorganizowane dla seniorów z gminy Cekcyn. Pierwszy blok zajęć poświęcony był treningom pamięci i ćwiczeniom fizycznym. Wzięło w nim udział 20 osób, podzielonych na dwie dziesięcioosobowe grupy. Każda grupa uczestniczyła w dwugodzinnych warsztatach łączących ćwiczenia umysłowe z aktywnością ruchową.

26 września 2025 r. w Centrum Usług Społecznych w Cekcynie odbyły się warsztaty dla seniorów z gminy Cekcyn, zorganizowane w ramach projektu „Razem Bezpiecznie.  Sprawny Umysł w Zdrowym Ciele”. Drugi blok zajęć poświęcony był zdrowemu sposobowi odżywiania oraz przygotowaniu posiłków dostosowanych do różnych dolegliwości i chorób.